XX Ogólnopolska Olimpiada Wiedzy o Żywności
15 i 16 marca 2018 w Poznaniu odbył się etap ogólnopolski olimpiady. ZSZ nr1 w Brzegu reprezentowała finalistka etapu okręgowego Iwona Rzepka uczennica technikum technologii żywności. Nasza uczennica spisała się bardzo dobrze otrzymując tytuł laureata olimpiady. Opiekę nad uczennicą sprawowała Martyna Janas.
Celem olimpiady jest podniesienie poziomu kształcenia zawodowego, pobudzenie i rozwijanie zainteresowań uczniów problemami produkcji żywności, konfrontacja możliwości osiągnięć uczniów z różnych szkół oraz nawiązanie współpracy pomiędzy szkołami.
[ngg_images source="galleries" container_ids="19" sortorder="218,220,219" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails" override_thumbnail_settings="0" thumbnail_width="240" thumbnail_height="160" thumbnail_crop="1" images_per_page="20" number_of_columns="0" ajax_pagination="0" show_all_in_lightbox="0" use_imagebrowser_effect="0" show_slideshow_link="0" slideshow_link_text="Pokaz zdjęć" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]