DYNIOWE WARIACJE
Od 15 do 25 listopada 2022 r. klasy o profilu gastronomicznym wzięły udział w szkolnym konkursie pod hasłem: DYNIOWE WARIACJE KULINARNE, którego celem było propagowanie i pogłębianie wiedzy o potrawach, walorach odżywczych i wykorzystaniu kulinarnym dyni. Pomysłodawcą
W I etapie uczniowie przygotowywali dowolnie wybrane przez siebie potrawy, wykazując się ogromną pomysłowością. Jednym z elementów oceny dań była kreatywność gotujących oraz zachowanie prawidłowego przebiegu procesu technologicznego.
W II etapie finaliści dyniowych zmagań mieli za zadanie w ciągu 120 minut przygotować: Gnocchi dyniowo-ziemniaczane z karmelizowaną gruszką, kurczaka otulonego panierką sezamowo-krakersową i mus dyniowo-owocowy. Nasi uczniowie stanęli na wysokości zadania. Dania były przepyszne, kolorowe i bardzo pomysłowo zaprezentowane.
Potrawy oceniało jury w składzie: Pani Dyrektor Wioletta Frankiewicz oraz nauczyciele przedmiotów gastronomicznych: Aneta Wróbel, Anna Żukowska i Grażyna Tesarowicz.
III MIEJSCE ZAJĘŁA DOMINIKA GADKOWSKA Z KL. 2 C/G, II MIEJSCE- GABRIELA ORAWIECKA Z KL. 3 G, NATOMIAST I MIEJSCE ZAJĘŁA DARIA KRUPCZYŃSKA Z KL. 3 G. SERDECZNIE GRATULUJEMY!!!!!!!
NAGRODAMI W KONKURSIE BYŁY BONY O WARTOŚCI 100 ZŁ I 50 ZŁ DO PIZZERII ORAZ KSIĄŻKA KULINARNA ufundowane przez Radę Rodziców ZSZnr 1.
Konkurs zorganizowała Pani Aneta Wróbel, nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych .